Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2007 17:29 - СЕК дари на полицията камери за видеонаблюдение
Автор: cek Категория: Политика   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
0



image

От тази седмица едно от най-оживените кръстовища на Бургас, това до билковата аптека, е снабдено със система за видеонаблюдение.Тя е подарък на бургазлии от партия “Средна европейска класа”. Председателят на партията Георги Манев, който беше и общински съветник през последния мандат, припомни предложението на местния парламент отпреди 2 години за въвеждането на видеоконтрол на най-оживените кръстовища в Бургас. Това решение не е изпълнено и до днес, посочи Манев. Затова членовете на “Средна европейска класа” закупиха системата с лични средства, за да покажат, че финансовите разходи са по джоба дори на изпълнителния комитет на една партия. По изчисления на партията оборудването на цял един град струва не повече от 2 млн. лева. За сравнение, само градинката пред Операта струва на общинския бюджет 800 хиляди лева, заявиха от СЕК. С поставянето на първата в Бургас законна система за видеонаблюдение на кръстовище от “Средна европейска класа” изпълняват една от основните си задачи - да работят за осигуряването на сигурност и безопасност на живота в България и Бургас. От партията се обявиха против поставените от телевизия СКАТ камери за видеонаблюдение в много райони на Бургас, тъй като информацията от тези камери не се ползва от полицията. Те по-скоро биха помогнали на евентуалните извършители на престъпно деяние да видят, че няма патрулиращи автомобили в дадения район и това по-скоро би улеснило криминалното деяние, смятат от СЕК. От там са категорични че информацията от камерите трябва да е достъпна единствено на органите на реда.
Модерната система за видеоконтрол е свързана директно с диспечерски пункт в Областна дирекция на полицията. 16 видеокамери предават сигнала в центъра. Там информацията се гледа в реално време, а записите се пазят в рамките на 30 дни. Системата е проектирана, одобрена и с необходимите разрешения от МВР.
Лидерът на партията Георги Манев сподели, че за членовете на СЕК е по-важно да има превенция на престъпността, отколкото да се работи по разкриването на вече извършени престъпни деяния. Той призова бъдещия Общински съвет на Бургас да гласува и реализира програмата за видеонаблюдение на кръстовищата в морския град по примера на много други градове в страната.

image

За повече информация: http://www.cek.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cek
Категория: Политика
Прочетен: 32187
Постинги: 11
Коментари: 12
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930